someljė | žmogus, derinantis vyną prie maisto |
Originalo forma | sommelier |
Atitikmenys | vynų žinovas |
Vartosenos pavyzdžiai
Pažintis su vynu prasidėjo nuo pažinties su someljė - žmogumi, kuris restorane pataria lankytojams išsirinkti vyną ir suderinti jį su valgiais. LR 1998.
Iš Ispanijos atvykęs [...] profesionalus someljė T. B. Collado aiškino, kaip išmokti prie patiekalo pasirinkti vyną. LR 2005.
Iš tiesų someljė - tai profesija. Someljė - profesionalus vynų žinovas, derinantis vyną prie maisto ir pasiūlantis klientams puikiausią derinį, kad ie, iėję i restorano, isinetų ilčiausius įspūdius. intern. inf. 2006.
Trečiąkart įvykęs Lietuvos someljė čempionatas parodė, kad ir lietuviai po truputį perpranta vyno paslaptis. intern. inf. 2008.
Someljė mokykla kviečia į seminarus ir degustacijas restoranų ir viebučių aptarnavimo sferoje dirbančius specialistus. intern. kom. 2008.
Tačiau net ir tokius, someljė poiūriu „beviltikus" patiekalus galima įdomiai užsigerti. intern. inf. 2008.
Iš Ispanijos atvykęs [...] profesionalus someljė T. B. Collado aiškino, kaip išmokti prie patiekalo pasirinkti vyną. LR 2005.
Iš tiesų someljė - tai profesija. Someljė - profesionalus vynų žinovas, derinantis vyną prie maisto ir pasiūlantis klientams puikiausią derinį, kad ie, iėję i restorano, isinetų ilčiausius įspūdius. intern. inf. 2006.
Trečiąkart įvykęs Lietuvos someljė čempionatas parodė, kad ir lietuviai po truputį perpranta vyno paslaptis. intern. inf. 2008.
Someljė mokykla kviečia į seminarus ir degustacijas restoranų ir viebučių aptarnavimo sferoje dirbančius specialistus. intern. kom. 2008.
Tačiau net ir tokius, someljė poiūriu „beviltikus" patiekalus galima įdomiai užsigerti. intern. inf. 2008.