LT EN
zinas leidinys, kurį leidžia tam tikro dalyko (tam tikro literatūros žanro, muzikos pakraipos ir pan.) mėgėjai (Vikipedija)
Originalo forma zine < fanzine
Atitikmenys mėgėjiškas žurnalas; savilaidos žurnaliukas
Susiję žodžiai fenzinas

Vartosenos pavyzdžiai

Paradoksalu, bet apie vieną religiją dažniau rašo subkultūriniai „zinai" ar muzikiniai žurnalai, negu tie leidiniai, kurie skirti būtent religijai arba kultūrai. Turiu omeny Rastafario religiją. LM 2003.

Elektroniniai zinai išsimėtę po visą pasaulį, gali pasiekti tave per minutę. LM 2004.

Šis dalykas trupiau dar vadinamas zinais yra mėgėjiškas žurnalo variantas, tačiau turinti nemažai šiandieninių blogų savybių - dažnai rašomas pirmuoju asmeniu, daug subjektyvaus požiūrio, necenzūruojamas. [...] Dauguma zinų numirdavo vos po pirmojo numerio, nes jo leidėjui tiesiog pritrūkdavo noro ir kantrybės, o dažnai ir įdėjų plėtoti šią nekomercinę veiklą. intern. inf. 2007.

Iš stovyklos parsivežiau krūvą literatūros. Ne knygų, o vadinamųjų „zinų" - apžvalginių savilaidos žurnaliukų. Tad apie keletą jų ir papasakosiu. ŠA 2007.

LABAS! Jau antri metai iš eilės Jums sako VDK Grafinių komunikacijų dizaino antrakursiai! Esame pasiruošę parodyti tai, kas vertė pasukti galvą, prasipjauti pirštą, galbūt sukėlė gėdą, bet galų gale pavirto į visai kietą leidinį – ZINĮ ! intern. inf. 2014.