LT EN
fraktalas teorinė geom. figūra, kurios dimensija (matavimų skaičius) trupmeninė (Interleksis)
Originalo forma fractal < lot. fractus
Kitos formos fraktalis (Interleksis)

Vartosenos pavyzdžiai

[...] šį terminą jau prieš dvidešimt metų panaudojo amerikiečių mokslininkas Benua Mandelbrotas. Jis pirmasis prakalbo apie naujus matematinius skaičių objektus – fraktalus (fractus – lot. sulaužytas). Fraktalai – skaičių deriniai, kurie susiję tam tikromis formulėmis ir gali pasikartoti neribotą skaičių kartų. LR 1999.

Siūlomų taikyti fizikinių modelių įvairovė yra labai didelė: nuo fraktalių ir hidrodinamikos iki atomo sukinio užšaldymo magnetinėse gaudyklėse. intern. inf. 2000.

Reiškinio raidai moksliškai įvertinti pasitelkiama krūvos "jei, tai" logika, ar save atkartojančių struktūrų magijos elementai - keista buvo išgirsti apie fraktalus praėjusių metų „Santara Šviesa" konferencijoje aptariant kt „Lietuva" bylą. intern. inf. 2006.

Kristus sakė: „Aš ir mano Tėvas esame viena". Pagal šiandieninį mokslo ir pažinimo lygį tai galima palyginti „fraktalais", žemesnio lygio fraktalas yra kopija aukštesnio. intern. kom. 2007.

kaip tau mūsų biurokratija? individų būrimasis į grupes; demokratija? p.s. kas yra homomorfoniniai fraktaliai ? intern. kom. 2008.