LT EN
tetrapakas (gėrimų) pakuotė (pienui, sultims, vynui)
Originalo forma Tetra Pak < gr. tetra („iš 4 d.“)

Vartosenos pavyzdžiai

Litro tetrapakuose vokiečių ir lenkų pilstymo sultys. spauda 1991– 1996.

Laukdami apėjome parduotuvės skyrius, prekių kainas eurais perskaičiuodami į litus, ir apsidžiaugėme atradę, kad vynas čia tikrai nebrangus – tetrapakas, už kurį Lietuvoje sumokėtum mažiausiai penkis litus, čia kainuoja tik keturiasdešimt penkis centus. ŠA 2005.

Rūšiuojam pagal savo supratimą apie šiūkšlių kilmę: kartais labai sunku susigaudyti ką prie ko deti, Pavyzdžiui, kad ir popierinis tetrapakas su celofanizuotu vidumi; tai čia plastikas, ar popierius, ar reiketu atskirti plastiką nuo popieriaus ir surūšiuoti atitinkamai. supermama.lt kom. 2006.


Oi, dar labai patikdavo visokie limonadai, o ypač „Šaltukas", vėliau „Lebarde"-šio skonis buvo ypatingas.
Ir dar pienas trikampiuose tetrapakuose. mama.lt kom. 2007.

Vyrai gyveno atskirai ir su moterimis reikalų turėdavo tik kai poruodavosi. Vėliau vyras buvo nuspriegiamas kaip tuščias tetrapakas. intern. kom. 2008.

Parduotuvėms „Sveiki produktai" pieno gėrimus „Tetra Pak" taroje ir pieno miltelius, iš kurių galima gaminti košes, bei desertus ir pudingus tiekia ispanai. Versus (intern.) 2010.

Mokykla tebevadinama pabėgėlių gimnazija ir dauguma to gero rajono šeimų vengia siųsti ten savo brangias atžalas, nes sklinda gandai, jog gimnazijoje dar vyraujančios stichinės jėgos: mokytojai ne visados paisantys mokymo programų, dirbantys pagal nuotaiką arba orų permainas ir mokinius muštruojantys kaip kareivius; mokiniai jiems keršijantys, iškeisdami pamokas į parūkymo, tetrapakų karo ir kitokias išdaigas. Dalia Staponkutė „Iš dviejų renkuosi trečią", 2014.

Braidžioju po purviną vandenį stebėdamas, kaip paviršiuje melancholiškai plaukioja tušti vandens buteliai, šokolado pakuotės, šiaudeliai ir sojų pieno tetrapakai. Gabija Grušaitė „Stasys Šaltoka. Vieneri metai", 2018.