LT EN
kaneloniai stambūs dideli makaronų vamzdeliai, kuriuos galima įdaryti sūriu, faršu, daržovėmis ir iškepti orkaitėje; iš makaronų kanelonių pagamintas patiekalas
Originalo forma cannelonni
Kitos formos cannelonni, caneloni, cannelloni, kaneloni
Atitikmenys ragučiai

Vartosenos pavyzdžiai

„Cannelloni" – labai platūs vamzdeliai. Virtuvė 1997.

Tai italų virtuvės klasikai priskiriami patiekalai: pomidorų ir mocarelos sūrio salotos, lakštiniai su mėsa arba lašišos įdaru, spagečiai, vamzdeliai (Italijoje vadinami „Penne rigate"), makaronai („Tagliatelle") su Parmos kumpiu arba grybu padažu, vegetariški ragučiai („Cannelloni"). intern. inf. 2005.

Gerai prikišti į nevirtus cannelloni makaronus ir išdėlioti kepimo inde, taip, kad vienas su kitu nesiliestu (išsiplečia kepimo metu). intern. inf. 2007.

Išvertus į lietuvių kalbą, žodis „cannelloni" reiškia „nendrė". Tai gi šios „nendrinės" makaronų tūbelės labai panašios savo skoniu į lazaniją. [...]Kepkite 20 minučių, džiaukitės cannelonni kartu su šviežiom daržovėm. intern. inf. 2008.

Pas mus šiandein kaneloniai su faršu. intern. kom. 2009.

Kaneloni - patiekalas iš specialių makarų, kurį siūlome pabandyti pasigaminti su špinatais. Reikės:- Kaneloni makaronų. intern. inf. 2011.