LT EN
talibanas fundamentalistinis islamo režimas Afganistane; itin konservatyvūs veikėjai, fundamentalistinės ideologijos organizacijos
Originalo forma taliban
Susiję žodžiai talibas

Vartosenos pavyzdžiai

Visų pirma liejamos krokodilo ašaros, kad esą Lietuvoje įvedama cenzūra, atsiranda talibanas, įsivyrauja moralizmo diktatūra ir panašiai. Lietuvos žinios 2009.

Tačiau pažvelgus į Afganistano ir tenykščių tadžikų bei puštunų tradicijas iš arčiau, akivaizdu, kad Talibanas yra nepelnytai šmeižiamas, naudojant jo vardą tokių netolerantiškų ir homofobiškų veikėjų, kaip minėti Seimo nariai, užvardinimui. intern. inf. 2011.

Praėjo beveik ketvirtis amžiaus nuo tų laikų, kai mums nurodinėjo, kaip kalbėti ir kaip mąstyti. Kalbiniai totalitaristai jau prarado įtaką, teliko nykus kalbinis talibanas, iš kurio visi juokiasi. intern. inf. 2012.

Kalbininkų talibanas atsiskleidžia visame gražume. intern. kom. 2012.

Po praėjusių metų Seimo rinkimų, kai tapo aišku, kad lietuviškojo talibano atstovai nebeturės daugumos parlamente ir nebegalės daryti įtakos visuomenės gyvenimui, atrodė, kad viskas bus gerai. intern. inf. 2013.

Daugiau kaip dvidešimt metų Talibano valia lietuviškame vaidybiniame kine buvo uždrausti bet kokie žanrai, išskyrus seilėtą kinematografinę poeziją. alfa.lt inf. 2013.

Na, jeigu jums atrodo, kad IT įmonės pavadinime žūtbūt turi šmėžuoti žodis „software", tai gal čia problema vaizduotės trūkume, o ne kalbajobų talibano džihade. intern. kom. 2013.