pestas | padažas iš bazilikų, česnakų ir kt. |
Originalo forma | pesto |
Vartosenos pavyzdžiai
Panašiai lituanizuojamas garsus Italijos regiono Ligūrijos padaas pestas (it. pesto"). Komisijos narės reikalauja mesti lauk pestą ir gaminti trintų bazilikų padažą". LR 2002.
Sudedame bazilikų padažą (pesto ) ir plakame dar minutę. M 2008.
Vasara yra pats tinkamiausias laikas pasigaminti Pesto padažą. intern. inf. 2007.
Visas daržoves užberiame druska su pipirais, aliejų sumaišome su Pesto" ir upilame. intern. inf. 2008.
Sudedame bazilikų padažą (pesto ) ir plakame dar minutę. M 2008.
Vasara yra pats tinkamiausias laikas pasigaminti Pesto padažą. intern. inf. 2007.
Visas daržoves užberiame druska su pipirais, aliejų sumaišome su Pesto" ir upilame. intern. inf. 2008.