LT EN
tiuningas ko nors (dažniausiai automobilio) vidinių ar išorinių savybių tobulinimas, pertvarkymas
Originalo forma tuning
Atitikmenys (automobilių) pertvarkymas, puošyba
Susiję žodžiai tiuneris2, tiuningavimas, tiuningovas, tiuninguoti, tiuninimas, tiuninti, tiuninginis

Vartosenos pavyzdžiai

Lietuviškas tiuningas turi gilias tradicijas. Dar sovietiniais laikais būdavo iš esmės perdaromi tuomet labai populiarūs \\„Žiguliai\\" ir \\„Moskvičiai\\". Kieti pacanai ant \\„Žigulių\\" (1 ir 11 modelio) priekinių žibintų dėdavo plastmasines lėkštes (žalias, o geriausia - raudonas), ant galines palangės - futbolo kamuolį, virš prietaisų skydelio - karūną, ant bėgių rankenos prisukdavo kalinių darbo rankenėlę su rože. intern. kom. 2003.

Siekiant supažindinti visuomenę su vadinamuoju tiuningu – automobilių perdarymo, dailinimo ir tobulinimo kultūra, ledinę mašiną prie „Akropolio" prekybos ir pramogų centro jie lipdė beveik savaitę. R 2006.

Pats žodis tiuningas (angl. „tuning") reiškia tobulinimą, reguliavimą siekiant pagerinti tam tikras automobilio ar kitos transporto priemonės ypatybes. Nereikėtų tiuningo maišyti ar tapatinti su stailingu (angl. styling), nes tai yra atskira tiuningo šaka - išvaizdos tobulinimas. intern. inf. 2006.

Taip jaunesnioji karta, negalinti nupirkti minėtųjų prabangių mašinų, tačiau įdėmiau nei bet kuris kitas sluoksnis sekanti technikos ir dizaino naujoves, sukūrė naują industriją – automobilių tiuningą (puošybą). delfi.lt inf. 2008.