LT EN
kobleris1 gėrimas, pagamintas iš vyno arba šerio, cukraus ir citrinų, patiekiamas su ledu
Originalo forma cobbler
Susiję žodžiai kobleris2

Vartosenos pavyzdžiai

Tarptautinė barmenų asociacija yra užregistravusi per 80 bazinių receptų, o miksologijos teorijoje priskaičiuojamos 55 maišomų alkoholinių gėrimų grupės (dezai, kobleriai, punšai ir kt.). LR 1997.

Mano ištirtose Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje per visus barus, kartu paėmus, žinomi tik šie baro svaigieji gėrimai: baksai, džiulepai, egnogai, fizai, floutai, frapai, chaibolai, kobleriai, kokteiliai, krastai, kuleriai, oisteriai, saueriai, šuteriai ir zumai. delfi.lt inf. 2005.

Kobleris (1) [angl. cobbler – grindinys; pagal jį sukūrusio batsiuvio Cobbler pavardę] – kokteilinis vyno, šampano ar spiritinis gėrimas iš grūsto ledo, vaisių (pvz., persiko, vyšnių, vynuogių, ananaso, bananų) ir atitinkamų komponentų. intern. inf. 2013.

Kobleriai gaminami tiesiog šampano stikluose. intern. kom. 2014.