LT EN
marginalizuoti traktuoti ką kaip nereikšmingą, periferinį; atskirti nuo visuomenės daugumos
Originalo forma marginalize
Susiję žodžiai marginalas, marginalinis, marginalizacija, marginalizavimas, marginalizuotas

Vartosenos pavyzdžiai

Teigiama, kad moters-vaiko ašis marginalizuoja vaikus industrinėje visuomenėje, nes vaikai prarado savo,kaip turto perėmėjų, vaidmenį, ir vyrai yra mažiau linkę legalizuoti santuoką bei prisiimti atsakomybę už vaikus. Filosofija, sociologija. 2002.

Ji be jokio skrupulingumo marginalizuoja visus kitokius, o į idėjų sankirtas reaguoja itin dirgliai. bernardinai.lt inf. 2004.

Bet iš tiesų šitoks požiūris tik marginalizuoja tradicinį islamą ir iškelia jo erzacinę „pažangiąją" pakraipą, kuri atmeta visą išskirtinį šios religijos pobūdį ir jos viziją. intern. inf. 2007.

Skausmingas Lietuvos elito formavimasis marginalizavo ir į paraštę negrįžtamai nubloškė daugelį 1988-1992 metų intelektualinių ir politinių šalies herojų, todėl belieka tik konstatuoti faktą, kad tokio personažo kaip laisvas viešasis intelektualas Lietuvoje netrukus gali nebelikti. delfi.lt inf. 2008.

Netiesiogiai yra ir kitu problemu: tokie zmones save marginalizuoja, nes labai apriboja savo galimybes isidarbinti ir tuo paciu uzsitikrinti savo pragyvenima. inter. kom. 2009.

Akademinėje bendruomenėje yra žmonių, kurie marginalizuoja tautines idėjas ir jėgas, kalba apie tai, jog tautinis valstybės modelis atgyvenęs, tauta yra dirbtinis konstruktas. respublika.lt inf. 2010.

[...] tiesiog žiniasklaida visą šitą reikalą taip marginalizuoja, kad kiti net nekalba sėkmės toliau remiant gomosekinę, tolerancinę ideologiją intern. kom. 2014.