LT EN
teletabis animacinio filmo "Teletabiai" herojus; storas, nerangus žmogus; lėtas, neišmanus žmogus; infantilus žmogus; prk. spalvotas atliekų rūšiavimo konteineris
Originalo forma teletubby
Kitos formos teletubis
Susiję žodžiai telekomas, teleksas, telematika, teletekstas, televitrina, teletabinis

Vartosenos pavyzdžiai

Nuvaziavome i Kart City firma, ir mus apvilko tokias kombinezonais, su kuriais mes atrodeme pusiau kaip teletabiai, pusiau kaip kazkokie statybininkai. intern. inf. 1999.

Valdas Adamkus su Rolandu Paksu kaip du teletabiai - jie mėgsta tas pačias istorijas kartoti ir kartoti, be galo ir be krašto... Klaipėda (intern.) 2003.

Straipsnio autorius Maksas Vakaris buvo pagarsėjęs plevėsa, apgailėtinas aukštuomenės kronikos gandų medžiotojas, teletabis, malantis niekus TV šiupiniuose snobams ir dvasios menkystėms. Jurga Ivanauskaitė „Placebas", 2003.

Anot Stasės Karaliūnienės, dažnai pasitaiko, kad prie "teletabių" žmonėse palieka įvairių buitinių atliekų ir pyksta, kodėl atvažiavusi šiukšlių išvežimo mašina jų nesurenka. Širvintų kraštas (intern.) 2003.

Namie dar neturiu šiukšliadėžės su keliais skyriais, todėl radau maišelius atitinkamų spalvų kaip konteineriai – teletabiai. supermama.lt kom. 2009.

Gali džiaugtis išstenėta pergalę Teletubių lygoje, bet man tai visiškai vienodai, nes Rytas nelaimės Eurocupo. intern. kom. 2009.

Taip pat simekse labai didelis prekių pasirinkimas ko nėra kokioj vinitoj, ten tai tikrai" labai geras aptarnavimas", keli teletabiai vaikšto, nieko neišmano, tuščios lentynos, atrodo, kad bankrutuoja, savininkas aferistas [...]. intern. kom. 2010.

firminis teletabis LIALIA,beveik nezaistas,paemus uz rankyciu ir jas paspaudus,jis dainuoja ir soka. supermama.lt kom. 2010.

Visgi mums visiems keista žiūrėti į spalvotais sintetiniais tudongais apsivyniojusias moteris, kurių burundukų žandai kyšo lauk, darydami jas panašias į teletabius arba į religingus žiurkėnus. Gabija Grušaitė „Stasys Šaltoka. Vieneri metai", 2018.