LT EN
metroseksualas tas, kuris metroseksualus
Originalo forma metrosexual
Kitos formos metrosexualas
Susiję žodžiai seksapylas, seksi, seksingas, seksistinis, seksistiškas, seksizmas, uniseksas, unisex, metroseksualumas, metroseksualus

Vartosenos pavyzdžiai

[...] mus supa vis daugiau metroseksualų. Jų yra visur, bet labiausiai juos traukia mados, žiniasklaidos, popmuzikos, sporto ir didžiojo verslo pasaulis. Atkreipkite dėmesį, kaip atrodo "B’ Avarijos" vyrukai, televizijų savininkai, jų laidų vedėjai ir žinių pranešėjai, kaip ėmė rengtis, kokiais automobiliais važinėja Lietuvos milijonieriai, net bankų klerkai su Hugo Boss kostiumais išsiskiria minioje ir buriasi į klubus, kur smagiai leidžia laisvalaikį. Ne visiems, bet kai kuriems vyrams, kurie nori būti kuo gražesni ir šaunesni, ir Lietuvoje, jos uostamiestyje jau galima priklijuoti metroseksualo etiketę. Klaipėdos diena 2004 (intern.).

Tik ir sukasi kalbos apie parduotuves. Seniau panos snekedavo, dabar jau ir bernai:) na gal as tiesiog ne metrosexualas, nesuprantu to. Man garsus firmu vardai asocijuojasi su protingais zmonemis, kurie sugebejo toki versla „issukti", bet tik tiek. Ziauru, kai zmonem ejimas shopintis, kalbejimas apie parduotuves ir t.t. pasidaro gyvenimo budas. Negi jusu tik tokios vertybes? Jau geriau nueiti i spektaklio premjera nei i g9 atidaryma.. anyway, gal as koks senas snobas?:) intern. kom. 2007.

Brangioji, patikek as zinau ka reiskai savoka metroseksualas:) ir nors traktuojama kad jie negejai, dazniausiai jie buna gejisku paziuru. ir dazniausiai metroseksualu geriausios drauges buna moteris:) supermama.lt 2008.

2003aisiais buvo identifikuotas naujas reiškinys vyrų rinkoje - metroseksualumas. Metroseksualas - heteroseksualus vyras, su mielu noru einantis shopintis, perkantis įvairų stuffą ir dėl to jaučiantis pasitenkinimą. Skiriantis daug dėmesio savo išvaizdai, nebijantis nusilakuoti nagų ar nešioti sijono. Kaip pavyzdys - futbolistas Bekhamas. Amerikoje tarp 30-35% jaunimo pastebimos metroseksualumo tendencijos. intern. inf. 2008.