LT EN
kale lapinis, dekoratyvus kopūstas
Originalo forma kale
Atitikmenys garbanotasis kopūstas

Vartosenos pavyzdžiai

Lapinių kopūstų yra daug atmainų. Vartojami maistui skirstomi į Kale ir Collard tipo. intern. inf. 2012.

Daugybė maisto produktų, apie kuriuos prieš dešimtmetį net girdėję nebuvome: goji uogos, kale kopūstai, bolivinė balanda, ispaninis šalavijas, kanapių sėklos, kokosų aliejus ir t.t. delfi. lt. 2015.

Ar ragavai kada nors KALE, ne? – tai pats laikas jų paskanauti, nes dabar prasidėjo jų sezonas. [...] KALE – tai žalialapė daržovė, priklausanti kopūstų (lot. Brassica oleracea) – bastutinių (Brassicaceae) šeimos augalų rūšiai. Kitaip dar vadinami laukiniais kopūstais arba dėl savo garbanotų lapų kraštelių – lapiniais (jie nesuka gūžės) – garbanotais kopūstais. intern. inf. 2016.

Tačiau, nors aš Jums pasakoju apie tikrą tabulę, o tikra tabulė yra gaminama iš petražolių, šiandienos receptas yra kiek modifikuotas, nes vietoje petražolių, šiandien aš naudojau žaliųjų kopūstų (kale) lapus. intern. inf. 2018.