kale | lapinis, dekoratyvus kopūstas |
Originalo forma | kale |
Atitikmenys | garbanotasis kopūstas |
Vartosenos pavyzdžiai
Lapinių kopūstų yra daug atmainų. Vartojami maistui skirstomi į Kale ir Collard tipo. intern. inf. 2012.
Daugybė maisto produktų, apie kuriuos prieš dešimtmetį net girdėję nebuvome: goji uogos, kale kopūstai, bolivinė balanda, ispaninis šalavijas, kanapių sėklos, kokosų aliejus ir t.t. delfi. lt. 2015.
Ar ragavai kada nors KALE, ne? – tai pats laikas jų paskanauti, nes dabar prasidėjo jų sezonas. [...] KALE – tai alialapė daržovė, priklausanti kopūstų (lot. Brassica oleracea) – bastutinių (Brassicaceae) šeimos augalų rūšiai. Kitaip dar vadinami laukiniais kopūstais arba dėl savo garbanotų lapų kraštelių – lapiniais (jie nesuka gūžės) – garbanotais kopūstais. intern. inf. 2016.
Tačiau, nors aš Jums pasakoju apie tikrą tabulę, o tikra tabulė yra gaminama iš petražolių, šiandienos receptas yra kiek modifikuotas, nes vietoje petražolių, šiandien aš naudojau žaliųjų kopūstų (kale) lapus. intern. inf. 2018.
Daugybė maisto produktų, apie kuriuos prieš dešimtmetį net girdėję nebuvome: goji uogos, kale kopūstai, bolivinė balanda, ispaninis šalavijas, kanapių sėklos, kokosų aliejus ir t.t. delfi. lt. 2015.
Ar ragavai kada nors KALE, ne? – tai pats laikas jų paskanauti, nes dabar prasidėjo jų sezonas. [...] KALE – tai alialapė daržovė, priklausanti kopūstų (lot. Brassica oleracea) – bastutinių (Brassicaceae) šeimos augalų rūšiai. Kitaip dar vadinami laukiniais kopūstais arba dėl savo garbanotų lapų kraštelių – lapiniais (jie nesuka gūžės) – garbanotais kopūstais. intern. inf. 2016.
Tačiau, nors aš Jums pasakoju apie tikrą tabulę, o tikra tabulė yra gaminama iš petražolių, šiandienos receptas yra kiek modifikuotas, nes vietoje petražolių, šiandien aš naudojau žaliųjų kopūstų (kale) lapus. intern. inf. 2018.