LT EN
topless be drabužių, dengiančių viršutinę kūno dalį; toks šokis
Originalo forma top less
Kitos formos toplės, top–less
Susiję žodžiai top, topas, toplyderis

Vartosenos pavyzdžiai

Mergina šoko toplesą (šokis, kai nusirengiama iki pusės). LR 1997.

Paskutinę buvimo Stokholme dieną leidomės ieškoti miesto plane pažymėto paplūdimio. Likome maloniai apstulbinti be galo skaidrus vanduo, švarūs nemokami tualetai ir net galimybė (jei yra noras) degintis „topless" ! Panelė 1998.

Jaukus naktinis klubas su erotine programa įvairaus amžiaus publikai nuo 21-erių metų. Go-go ir top-less merginų soliniai ir bendri šokiai. kt. sp. 2005.

Nors karštai įrodinėjusi, jog nežada daugiau apsinuoginti, nori pamiršti savo „topless" šokėjos karjerą ir tapti profesionalia dainininke, Solveiga žiūrovų palaikymo nesulaukė. intern. inf. 2006.

Nučiupęs nemokamą darbo skelbimų laikraštpalaikį skaitė most hilarious darbo skelbimus lietuvos rinkoje [ala manekenų šlifuotojas - atlyginimas pagal išdirbį, ar toplės šokėja - nemoki šokti - ne bėda, choreografas apmokys, o taip pat garantuojamas parvežimas į namus]. intern. kom. 2007.

Joje – itin seksualios topless šokėjos, grojant soulful house muzikai svajingai šėlstantis gyvas saksofono garsas ir kartais net kraują stingdantis moters vokalas. kt.sp. 2007.

Naktinių klubų tinklas siūlo gerai apmokamą darbą: „Go – go" šokėjoms, toplės šokėjoms. kt. sp. 2008.

Tik pagalvokite, 2 valandas alus liejasi nemokamai ir jį Jums atneša apsinuoginusios (top-less), žavios padavėjos (apnuogintas aptarnavimas, top-less), top-less šokėjų pasirodymai, jaunojo (groom) ar šiaip Jūsų draugų įtraukimas į programą ir galų gale, pasitikimas egzotišku ir labai retu limuzinu. intern. inf. 2008.