LT EN
fak toks keiksmažodis
Originalo forma fuck
Kitos formos fuck
Atitikmenys šūdas, velnias
Susiję žodžiai fakas

Vartosenos pavyzdžiai

Bene garsiausias pasaulyje keiksmažodis yra daugiareikšmis angliškas „fuck". [...] „Fuck" Jungtinėse Valstijose su visomis jo formomis galima išgirsti tariant per televiziją, iš aukščiausių valdžios pareigūnų lūpų, dainų tekstuose, pamatyti spaudoje. Holivudo filmai tiesiog persunkti šio žodelio. [...] Vis dėlto atsirado vienas žmogus, kuriam parūpo skirti atskirą kūrinį šiam keiksmažodžiui. [...] JAV nepriklausomas režisierius Steve'as Andersonas pasiryžo sukurti iškilų dokumentinį filmą „Fuck" kuris kiekvienam amerikiečiui atvertų akis. Jame pasakojama apie „fuck" istoriją, žodžio reikšmę ir vartojimą komentuoja žinomi šalyje asmenys, galiausiai parodoma, kaip keikiasi žvaigždės ir politikai. intern. inf. 2006.

Fak
, girdejau granduka nori uzdaryt. intern. kom. 2007.

Fak koks filmas. Kažkodėl nutariau jį pažiūrėti kinoteatre. Gal dėl nostalgijos filmui, Bruce Willis, dėl noro pamatyti spec. efektus? Dar kartą - fak. [...] Bendras vaizdas toks, kad filmą susuko ant snarglių. Dalį nesąmonių galima suvesti bojevikui, bet tiek... Fak. Nu gaidys totalus. intern. kom. 2007.

O aš namus tvarkausi, blizginuosi. Apie vyriškąją giminę net pagalvoti negaliu po paskutinio pasimatymo. FUCK - tiems vyrams tik seksizmas ir diktatūra galvoj. supermama. lt. 2008.

Aš nenoriu su juo susitikt, nenoriu su juo kalbėtis, čatinti, bet aš pastoviai apie jį galvoju. Fakfakfak. intern. inf. 2009.

Bent įsivaizduoji, kaip ten šalta? Vidutinė birželio temperatūra - 9 laipsniai, ir dar vėjas. - Ooo fuck, - patempia lūpą. Gabija Grušaitė „Stasys Šaltoka. Vieneri metai", 2018