LT EN
valorizacija sklaida, populiarinimas; (projekto, tyrimų ir pan.) panaudojimo galimybių didinimas, tęstinumo užtikrinimas
Originalo forma valorization
Susiję žodžiai valorizavimas, valorizuoti

Vartosenos pavyzdžiai

Socialinė valorizacija aiškinama kaip pastangos įveikti sąmoningai ar nesąmoningai visuomenėje, kultūroje egzistuojančius kai kurių socialinių vaidmenų nuvertinimus tų asmenų, kurie yra nuvertinimo rizikos grupėje, atžvilgiu, ir naudojant priemones, kurios yra kultūriškai vertinamos (Flynn 1994: 10). ATHENA, 2008 Nr. 4. 2008.

Mes vertiname tyrimų valorizaciją kaip pajamų srautų iš aukštųjų technologijų tyrimų sukūrimą, kas iš esmės reiškia universitetų ir tyrimų institutų gautų tyrimų rezultatų komercializaciją. int. inf. 2009.

Žiniomis paremtų idėjų valorizacija Pietų Baltijos regione. int. inf. 2009.

R. Viederytė patikslino, kad įgyvendinant projekto veiklas taip pat bus paruoštas integruotos plėtros strategijos valorizacijos planas, prisidėsiantis prie projekto laukiamų rezultatų panaudojimo ir sklaidos, tokiu būdu didinant informuotumą apie KU pokyčius. Vakarų ekspersas (intern.). 2010.

Priemonė VP1-2.1-ŠMM-04-K. Kuo skiriasi valorizacijos plano įgyvendinimas nuo projekto viešinimo? esparama.lt inf. 2010.