LT EN
pikaperis vyras, bandantis suvilioti moteris, remdamasis pikapo, paremto neurolingvistiniu programavimu, technologija
Originalo forma pickuper
Kitos formos pick up' eris
Susiję žodžiai pikapas, pikapas

Vartosenos pavyzdžiai

Taigi, susipažinkite – pikaperiai („pick up" slengu reiškia „pakabinti" merginą ar vaikiną). Terminas tarptautinę šlovę įgavo po 2005 m. pasirodžiusios Neill Strauss knygos „Žaidimas" ("The Game: Penetrating the Secret Society of Pickup Artists". Šis JAV žurnalistas papasakojo apie savo dvejų metų gyvenimą pikaperių lyderių bendruomenėje ir apie savo asmeninę transformaciją iš nevykėlio į žavų vyruką, kuris nebijo užkabinti pačią gražiausią merginą bare. Susidomėjimo pikaperiais banga vėl pakilo 2007 m., kaip buvo rodomas TV realybės šou apie tai, kaip pikaperiai -meistrai mokė visiškai žalius vyrų-moterų klausime vaikinus, kaip „pakabinti" merginą, laisvai bendrauti ir t.t. intern. inf. 2o10.

Pikaperiai gana naujas reiškinys Lietuvoje. Ir nors devyni iš dešimties lietuvių yra įsitikinę, kad pikapas – tai lengvasis automobilis, kurio salonas sujungtas su bagažine, kai kurie šiam žodžiui jau suteikia kitokią reikšmę – gerokai pikantiškesnę. Ieva 2010.

Tarp tikrų pick up' erių tarkim leidžiančių laiką kokiam klube yra normalu susirasti klube gražiausią merginą ir susilažinti kad tas ar anas vaikinas permiegos su ja iki rytojaus ryto ir tt... intern. kom. 2010.

Cia ir moteriske turi buti be stabdziu, ne tik vyras pikaperis. intern. kom. 2010.