LT EN
trikingas sporto šaka, jungianti kovos menus, gimnastiką, akrobatiką, šokio meną; jos esmė - įvairių triukų demonstravimas
Originalo forma tricking
Kitos formos trickingas
Susiję žodžiai trikeris, trikinimas

Vartosenos pavyzdžiai

Teoriškai tai - parkour (judėjimo menas), wu-shu (rytiečių kovų menas), capoeira (brazilų kovos ir šokio menas), gimnastikos, kaskadininkų, breakdance ir t.t. mišinys. Suprantama kalba šnekant, trickingas yra tai, ką tu pasiimsi iš visų sporto ir meno šakų. Imi ir taip sužinai, ko tau dar reikia. Trickingas jungia visas ekstremalias sporto šakas. Panelė 2006.

Trikingas ir parkuras du absoliučiai skirtingi dalykai. Treiseriais netampama iš to, kad pabuvai trikeriu. Trikingas = trikingas, parkuras = parkuras. Jei nori būti treiseriu turėtum užsieminėti parkuru ir vieną dieną kai ką supratęs pasijausi treiseriu. intern. kom. 2008.

Bene pirmą kartą bus galima pamatyti gan neįprastą sporto šaką - „trickingo" pasirodymą tiesiai ant pievos. „Trickingas" - tai nauja visame pasaulyje išgarsėjusio parkūro forma. Tai tarsi kovos menų, gimnastikos bei akrobatikos junginys, kurio pagrindinis tikslas yra atlikti kuo įspūdingesnius triukus. Vakarų ekspresas. 2008.