LT EN
klikas (interneto nuorodos) spustelėjimas pele
Originalo forma click
Kitos formos clickas, click'as, click
Atitikmenys paspaudimas, spustelėjimas
Susiję žodžiai klik, klikeris, klikinimas, klikinti, klikintojas, klikt, kliktelėjimas

Vartosenos pavyzdžiai

Reikia paspaudimų (klikų) programėlės intern. kom. 2007.

Double klikas ant Home mygtuko, kuris taip parodys šiuo metu veikiančias programas intern. kom. 2010.

Kodėl KLIKAS ? Pavadinkime tai lietuvišku naujadaru, nuo angliško žodžio Click. Žinoma, kalbininkai Lietuvoje neleistų jo naudoti, bet kadangi mes įsikūrę Londone, tai kodėl gi nepaįvairinus gražios lietuvių kalbos. Didžioji dalis internetinės reklamos yra apmokestinama už paspaudimą arba kitaip Cost Per Click (CPC), todėl ilgai negalvojome ir pavadinome savo kompaniją tiesiog „Klikas". intern. r. 2013.

P.S. pamiršau paminėti, kad sutartis su TV3 neapsiriboja viena facebook grupe, jeigu turi daugiau išteklių, gali sugeneruoti nors ir 20 000 clickų per dieną ir gausi atitinkamą sumą. intern. kom. 2014.

Andrius Tapinas apie „klikais" gyvenančią internetinę žiniasklaidą [antraštė] intern. inf. 2014.

15000 patiko (plojo), 1 liko nepatenkintas... tikrai atspindi bendraja opinija apie renginio kokybe!!!
p.s. gerb.Defli baikit skebti dirbinai sukurtas neasmones ir taip rinkti click'us, rimtai - visos jusu straipsniu antrastes, tarimos „sensacijos" ir kiti marketinginiai triukai kvepia „click faud" (-u). delfi.lt kom. 2015.

Jie bijo. Jie labai bijo. Jie sėdi susiėmę už galvų, žvelgia į palengva mažėjančius klikus, laikus ir komentarus, ir girdi, kaip murma nepatenkinta minionų minia. delfi.lt inf. 2015.

visgi turbūt įdomiausia suvokti tai, kad, paskendę vyninių diskusijose ar analizėse, kuris portalas dabar kurį nugalės (nes vieni susiviliojo visus klikų pritraukėjus, o kiti - klikintojus), arba varžybose, kas geriau išmano apie haubicus, o dar paskendę moetuose, risottuose ir bėgimo maratonuose, nesuvokiam, kad tokių renginių Lietuvoje tikriausiai yra daugybės. intern. kom. 2015.