LT EN
vatnikas toks Rusijoje dėvimas drabužis; prk. sovietmečiui nostalgiją puoselėjantis, Rusijos propaganda tikintis, kritiškai nemąstantis asmuo
Originalo forma vatnik

Vartosenos pavyzdžiai

Dabartiniu metu, Rusijai vykdant nepaskelbtą karą prieš Ukrainą, atsirado daug naujų žodžių, įvardinančių priešpriešiškas puses (hmmm, gal kažkada reiktų pabandyti juos surašyti?). Vienas iš jų – „vata", kurio pagrindas – 2PK laikų sovietų kareivių taip plačiai naudotas vatinukas, tad nenuostabu, kad rusai paniekinamai įvardinami „vatnikais". intern. kom. 2014.

Kalbant apie informacinio karo situaciją, galbūt tai yra geras ženklas, kad iš esmės vieninteliai įrankiai, kurie yra jiems prieinami – pienburnių lygio. Bandymų rimtumas gana primityvus – nei gudrios technologijos, nei išmonės – kažkokie vatnikai sėdi ir daro šitokius dalykus", – sakė A.Užkalnis. lrytas.lt inf. 2015.

Čia jums lentelė apie tai, kaip atskirti vatniką (ideologizuotą dibilą) nuo padoraus žmogaus. Galit pasitikrinti pagal ją, kiek jumyse vatos. intern. inf. 2015.

Vatnikas arba vatinkė - tai toksai drabužis, kurį Rusijoje iki šiol kareiviai dar nešioja. Įprastai visokius vatnikus nešioja kaliniai. Paskutiniu metu vatnikais vadinami dar ir tą patį kalinių ar šiaip marginalinį mentalitetą turintys asmenys, kuriems lagerinė tvarka yra gera, tačiau vat vakarietiškas gyvenimas - labai baisus. intern. inf. 2016.

Žmonės rašė, kad mes esame vatnikės, tėvynės išdavikės, putinistės ir panašius niekalus. Beata Tiškevič „Vyvenimas", 5-asis leid., 2018.