LT EN
kriekas uogų skonio alus
Originalo forma kriek
Kitos formos kriek, krykas

Vartosenos pavyzdžiai

Tradiciškai „kriek" alų gamina Briuselio ir apylinkių alaus daryklos, kai į jau pagamintą „lambic" tipo alų yra įdedamos vyšnios (kartu su kauliukais). intern. inf. 2008.

Prieš kalbant apie kriek alų trumpai papasakosiu koks yra jo stilius. intern. inf. 2015.

Žinot, ką daugelis mėgsta čia, kai išragauja konvencinį alų? Geria kriek‘ą. Kriekas yra belgiškas alus, fermentuotas savaiminėmis (laukinėmis) mielėmis, o paskui dar kartą fermentuotas su vyšniomis, kas yra senovinis skaninimas, kuris atsirado dar anksčiau apynių, nuo kurių mes visi dabar esame laimingi. Čia šita visa istorija privedė jumis prie to, kad krieką (tarti reikia „kryką") gamina ir Lietuvoje, Ukmergėje, ir jūs tikriausiai nesitikėjote. intern. inf. 2015.

Laikas grįžti prie neužbaigtos diskusijos - kaip pavadinti, ir kaip atskirti - Kraftą nuo plytos, mažą nuo miražo, o kriek‘ą nuo Žagarės? intern. inf. 2015.

Palyginimui paragavau Lindemans kriek'o, kuris irgi yra labai komercinis ir gana saldokas, bet Vilkmergei dar toli iki jo. intern. kom. 2015.